- تاریخ : 22nd آگوست 2019
- موضوع : رپورتاژ آگهی
- بازدید :
بواسیر خارجی(هموروئید خارجی) به متورم شدن عروق (رگهای) بیرون از مقعد گفته میشود که می تواند باعث خونریزی، زخم و خارش در اطراف دهانه مقعد گردد.
این بیماری اغلب در اثر تغییر حرکات روده ایجاد می شود. فشار بر روی عروق دهانه مقعد، نشستن طولانی مدت در توالت و یا دفع مدفوع سفت از عوامل بروز بواسیر یا هموروئید خارجی می باشد.
در صورتیکه این بیماری تشدید نشده و در روزهای ابتدایی ابتلا باشد، داروهای خانگی اغلب می توانند برای درمان موثر باشند و ممکن است پس از چند روز مراقب درمان شوند. در غیر اینصورت میبایست با پزشک معالج خود مشورت کنید.
علائم و نشانه ها
طیف وسیعی از علائم می توانند در فرد مبتلا به بواسیر ایجاد شوند.علائم بسته به شدت هموروئید خارجی متفاوت هستند و برخی از آنها شامل موارد زیر است:
- خارش اطراف ناحیه مقعد یا رکتوم
- درد اطراف مقعد
- مشاهده توده های متورم در نزدیکی یا اطراف مقعد
- خون در مدفوع (ممکن است دچار خونریزی شوید و یا بر روی کاغذ توالت یا توالت لکه های خون مشاهده نمایید.)
اگر این علائم را تجربه کردید، حتما باید با پزشک خود مشورت نمایید.
علت بروز بواسیر (هموروئید) خارجی
یبوست مهمترین عاملی است که می تواند موجب بواسیر خارجی شود. سایر علل و عوامل شامل موارد زیر است:
- بلند کردن اجسام سنگین
- رژیم غذایی کم فیبر
- اضافه وزن و چاقی
- ایستادن یا نشستن برای مدت طولانی
- بارداری
- زایمان
بواسیر خارجی به دلیل موقعیت قرارگیری آن با سایر انواع بواسیر متفاوت است. بواسیر داخلی در عروق داخل رکتوم ایجاد می شود و معمولاً بدون درد است و ممکن است خونریزی کند. بواسیر داخلی پیشرفته ممکن است از مقعد خارج شود که در این صورت یا خود به خودی و یا با فشار دست به داخل باز می گردد. اما بواسیر های خارجی بیرون از مقعد هستند و درد بیشتری نسبت به بواسیرهای داخلی دارند، زیرا قسمت بیرونی مقعد نسبت به قسمت داخلی آن حساس تر است. ممکن است افراد همزمان به انواع مختلف هموروئید (بواسیر) داخلی یا خارجی مبتلا باشند.
عکس بواسیر (هموروئید) خارجی
همان طور که در عکس هموروئید خارجی مشاهده می کنید، این بواسیر عروق خارج مقعد را درگیر نموده و موجب تورم این عروق می شود. بواسیر خارجی اغلب دچار ترومبوزه و یا لخته می شود و این مورد به خوبی در عکس قابل مشاهده می باشد. تورم و التهاب اطراف این عروق آسیب دیده از دیگر نشانه های بواسیر خارجی است.
معاینه و تشخیص
تشخیص بواسیر خارجی با معاینه فیزیکی شروع می شود زیرا معمولاً بواسیر خارجی با چشم مشاهده می شود. از آنجا که اغلب علائم می تواند ناشی از سایر شرایط باشد، لازم است که معاینه دقیق تر انجام شود.
پزشک شما ممکن است برای تایید وجود هموروئید خارجی در نزدیکی مقعد از یک سری آزمایشات استفاده کند. این آزمایشات شامل موارد زیر است:
- پروکتوسکوپی
- کولونوسکوپی
- سیگموئیدوسکوپی
- آنوسکوپی
درمان بواسیر خارجی
درمان هموروئید خارجی بسته به شدت آن از طریق روش های مختلفی انجام میشود. این روشها عبارتند از :
درمان خانگی بواسیر خارجی
اگر قصد درمان هموروئید (بواسیر) خارجی بدون جراحی را دارید، باید نکات ویژه ای را رعایت نمایید، این نکات می توانند به برطرف نمودن علائم بواسیر کمک کرده و حتی در درمان بیماری موثر باشند. به شرط آنکه بیماری در مراحل ابتدایی خود باشد. این روشهای خانگی به این شرح است:
- مصرف کافی فیبر، به منظور درمان یبوست و رفع مدفوع سفت که مهمترین عامل برای بروز این بیماری است. میوه ها، سبزیجات و غلات از خوراکی های سرشار از فیبر به شمار می روند.
- نوشیدن آب و مایعات به میزان کافی، هیدراته نگه داشتن بدن و مصرف کافی آب و مایعات در درمان یبوست و بیماری های مقعد اثر گذار است. هر فرد حداقل لازم است ۸ لیوان آب در طول روز بنوشد.
- ورزش و تحرک : ورزش و افزایش فعالیت بدنی سبک می تواند در بهبود حرکات روده و افزایش گردش خون در ناحیه آسیب دیده موثر باشد و بهدرمان بواسیر خارجی کمک کند.
- حمام سیتز : این روش درمانی به حمام نشیمن نیز معروف است، در این روش درمانی کفل ها به طور کامل در آب گرم قرار می گیرند. این روش می تواند در جلوگیری از عفونت و بهبود سریع بیماری بواسیر موثر باشد.
- کمپرس یخ :قرار دادن کمپرس یخ بر روی بواسیر می تواند در درمان التهاب و تورم و نیز کاهش درد آن موثر باشد.
- مصرف ملین ها : در صورتی که یبوست با استفاده از روش های ذکر شده بهبود نیافت لازم است، بیمار از ملین برای رفع یبوست استفاده نماید.
- تمیز و خشک نگه داشتن مقعد : بواسیر خارجی به شدت در معرض عفونت و بیماری قرار دارد. رعایت بهداشت و خشک کردن مقعد با استفاده از دستمال های نرم می تواند به بهبود بیماری کمک کند.
درمان گیاهی بواسیر خارجی
درمان هموروئید خارجی با داروهای گیاهی یکی از روش های شایع و تاثیرگذار در درمان بیماری بواسیر است. این روش درمان در مورد بواسیر خارجی در مراحل ابتدایی تاثیرگذار بوده و می تواند در رفع علائم و نشانه های عارضه موثر باشد.
مهمترین روشهای درمان گیاهی هموروئید خارجی به این شرح است :
- سرکه سیب : سرکه سیب دارای مواد ضد التهابی و درمانی است که می تواند در درمان بواسیر خارجی موثر باشد. برای این منظور می توانید گلوله پنبه ای کوچکی را به این سرکه آغشته و بر روی ناحیه مقعدی بزنید. به علاوه مصرف مخلوط سرکه سیب و عسل در بهبود گوارش موثر است.
- آب نارگیل : تجربه نشان داده مصرف آب نارگیل به شدت در درمان خونریزی بواسیر خارجی موثر است و می تواند به رفع التهاب آن کمک نماید.
- آب آلوئه ورا : مصرف آب آلوئه ورا از روش های گیاهی موثر در درمان بیماری بواسیر است. برای این منظور باید حداقل روزانه ۴ قاشق غذاخوری از آب آلوئه ورا را مصرف نمایید. همچنین می توانید برای این منظور ژل آلوئه ورا را تهیه نموده و بر روی ناحیه مقعد استعمال نمایید.
- کیسه چای سیاه : کیسه چای سیاه از مواد موثر در درمان بیماری بواسیر است. این کیسه حاوی اسید تانیک است. این ماده دارای خاصیت قابض بوده و می تواند در رفع درد و تورم بیماری موثر باشد. برای این منظور چای کیسه ای را در آب جوش قرار داده بعد از چند دقیقه خارج کرده و اجازه دهید خنک شود. در این مرحله می توانید کیسه را بر روی نواحی متورم قرار داده و منتظر نتیجه باشید. این روش را می توان ۲ الی ۳ مرتبه تکرار نمود.
- بارهنگ : این ماده خوراکی دارای کربوهیدرات، قند، تانین، روغن، پروتئین، اسید آمینه، فلاونوئید، آلکالوئید و فیبر است و می تواند در درمان یبوست و رفع بواسیر موثر باشد.این ماده با دفع سموم و مواد زائد از دستگاه گوارش به درمان بواسیر کمک می کند. برای این منظور یک قاشق چای خوری از دانه بارهنگ را در آب گرم بریزید و مخلوط آب و دانهی بارهنگ را به همراه غذا میل کنید.
پماد برای بواسیر خارجی
بیماری بواسیر یا هموروئیدی در مراحل ابتدایی با استفاده از درمان های دارویی قابل رفع و درمان است. این پماد ها با دارا بودن خواص ضد التهابی، قابض، ضد درد می توانند در رفع علائم بیماری و نیز درمان آن موثر باشند. پماد آنتی هموروئید خارجی، پرکاربردترین روش درمان هموروئید خارجی است. این پماد می تواند علائم بیماری شامل درد، سوزش، خارش، خونریزی را از بین برده و با دارا بودن خاصیت قابض در رفع هموروئید موثر است. در صورتی که پس از ۷ روز استفاده از این پماد هموروئید درمان نشد، لازم است با پزشک در مورد درمان آن مشورت نمایید. سایر پمادهای مناسب برای درمان هموروئید شامل پماد های لیدوکائین، پماد ام جی و … می باشد.
جراحی هموروئید خارجی
جراحی بواسیر خارجی روشی کمتر شایع است. این روش به جز در موارد حاد انجام نمی شود، و همراه با درد و خونریزی بسیاری است. جراحی هموروئید خارجی، هموروئیدکتومی نامیده می شود. در طی این روش بافت هموروئیدی با استفاده از تیغ جراحی برداشته می شود. این روش جراحی با سه روش باز، بسته و با استاپلر انجام می شود. جراحی هموروئید خارجی نیاز به بستری شدن در بیمارستان، طی کردن دوره نقاهت طولانی مدت، تحمل عوارض داروی بیهوشی، تحمل درد و خونریزی دارد و در پایان ممکن است، نتیجه قطعی حاصل نشود. در نتیجه امروزه به ندرت از این روش درمانی برای بهبود بواسیر استفاده میکنند و سایر روش های نوین جایگزین جراحی بواسیر خارجی شده است.
اسکلروتراپی
اسکلروتراپی یکی از روش های کم تهاجمی تر درمان بیماری های نشیمنگاهی است. این روش درمانی شامل تزریق ماده ای مخصوص به عروق متورم و واریسی شده است که می تواند در مورد بیماری بواسیر خارجی اثرگذار باشد. در این روش درمانی ترکیبی از فنل در روغن زیتون به عروق متورم تزریق می شود تا پس از طی مدتی این عروق از بین بروند. عیب این روش این است که معمولاً موقتی بوده و پس از طی دوره ای کوتاه مجدداً بیماری عود می کند.همچنین درمان اسکلروتراپی ممکن است با عوارض موقتی مانند تهوع، سردرد، لخته شدن خون در هموروئید و .. همراه شود.
رابربند
رابربند روشی اختصاصی برای درمان بواسیر است که شامل بستن کش لاستیکی محکمی به دور بواسیر می شود. بعد از بستن این کش جریان خون رسانی به بافت هموروئیدی قطع شده در نتیجه پس از طی مدتی این بافت مرده و از بین می رود. از معایب این روش می توانیم به درد بسیار زیاد و نیز امکان عود مجدد بیماری اشاره کنیم.
لیزر درمانی
لیزر بهترین روش درمان بیماری های نشیمنگاهی نظیر بواسیر خارجی است. در طی این روش بیماری با استفاده از اشعه مادون قرمز و یا انعقاد مادون قرمز از بین می رود. لیزر درمانی روش کم تهاجمی تر بیماری بواسیر است. مهمترین ویژگی این روش درمانی قطعی بودن آن است که موجب می شود، بیمار تنها با یک جلسه برای همیشه از شر هموروئید خارجی و درد آن خلاص می شود. از دیگر مزیت های این روش درمانی می توانیم به سرپایی بودن آن، دوره نقاهت کوتاه مدت، بدون احساس درد و یا خونریزی و … اشاره کنیم. درمان هموروئید خارجی ترومبوزه معمولاً از طریق لیزر انجام می شود.
منبع: https://clinicjarahi.ir/article/%d8%a8%d9%88%d8%a7%d8%b3%db%8c%d8%b1-%d8%ae%d8%a7%d8%b1%d8%ac%db%8c/