- تاریخ : 18th مارس 2019
- موضوع : رپورتاژ آگهی
- بازدید :
- نظرات : بدون نظر
شاید شما نیز در هنگام ورود به کارخانجات تولیدی با عباراتی مانند <<اول ایمنی بعد کار>> و یا <<یک لحظه غفلت یک عمر پشیمانی >> رو به رو شده باشید. با توجه به اهمیت روز افزون نیروی انسانی، ( که هم اکنون سرمایه انسانی یک سازمان دانسته می شوند) در سیستمهای مدیریتی نوین، نقش ایمنی و بهداشت کار نیز افزایش یافته است، به طوریکه ایمنی و بهداشت از ارکان یک سازمان دانسته می شود.
در بسیاری از صنایع بزرگ، با استخدام کارشناس ایمنی و بهداشت و تشکیل بخش ایمنی مستقل، سعی در ارتقاء سطح ایمنی و بهداشت محیط کار می شود. علاوه بر آن، برگزاری دوره های ایمنی و شرکت کارکنان در بسیاری از صنایع بزرگ، اجباری شده است. مثلا از شرایط استخدام شرکت نفت برای نیروهای جدید، الزام گذراندن دوره ایمنی و دریافت گواهینامه مربوطه است. خوشبختانه در قانون کار کشورمان نیز تاکید خوبی بر رعایت موارد ایمنی شده است. در این قانون علاوه بر اجبار کارفرما، به ایجاد کمیته های ایمنی، و قرار دادن وسایل و تجهیزات ایمنی در اختیار کارگران تاکید شده است. اما بالا رفتن فرهنگ ایمنی در هر محیط کاری، نیازمند آموزش به تک تک پرسنل، وضع قوانین مربوط به حفظ ایمنی و بهداشت در محیط کار، و نظارت دقیق بر اجرای این قوانین است. درصد بسیار بزرگی از حوادث مربوط به محیط کار، مربوط به حوادث در کارگاههای ساختمانی، دستگاههای مکانیکی و حوادث بر اثر برق گرفتگی است که آنها را مفصل تر بررسی می کنیم.
- حفظ ایمنی و بهداشت در کارگاههای ساختمانی
از مکانهایی که بخش مهمی از سوانح کاری در آن روی می دهد کارگاههای ساختمانی هستند که به خاطر ماهیت کار، جزو مناطق کاری خطرناک دسته بندی می شوند. بنابراین با حفظ ایمنی در این مکانها، می توان سوانح کاری را تا میزان قابل ملاحظه ای کاهش داد. در این راستا بهتر است واحد های مربوط به ایمنی و بهداشت کارگاهها، به واحد های دانشگاهی رشته های عمران و معماری در دانشگاهها اضافه شده و به هنگام استخدام مهندس عمران و تکنسین برای پروژه نیز، نسبت به برگزاری دوره های یک روزه و کوتاه مدت برای افراد همت گماشت.
- ایمنی در صنعت برق
یکی از موارد خطرناک در کارگاهها، تابلوها و تجهیزات برقی است. برای کار با این تجهیزات و به خصوص هنگام تعمیر و نگهداری آنها، علاوه بر رعایت موارد ایمنی مربوط به برق، به هنگام محاسبه تجهیزات مثل کابلهای برق و تجهیزات ارتینگ و سایزینگ موتورها، باید رعایت قواعد و فرمولهای خاصی را نمود که متاسفانه بسیاری از مهندسین برق نیز با آن آشنا نیستند. بنابراین بهتر است به هنگام استخدام مهندس برق ، موارد مربوط به ایمنی در صنعت برق را به آنان آموزش داد.
- ایمنی در تجهیزات مکانیک
بسیاری ازحوادث در کارخانجات، براثر نقص در موارد ایمنی دستگاههای مکانیکی و عدم به کارگیری درست دستورالعملهای بهره برداری از دستگاهها و ایمنی کار است که بایستی در هنگام استخدام مهندس مکانیک و تکنسینهای تولید حتما از آموزش موارد ایمنی به آنان اطمینان حاصل نمود.
مبحث دیگر در ایمنی رعایت نکات بهداشتی در محیط کار است که حتما ضمن آموزش به کارگران، بایستی تحت نظارت دقیق نیز قرارگیرند. حفظ و نظارت مواردی مثل نظافت فردی، نظافت کارگاه، وجود رختکنهای کارگری، دستشوییهای مناسب، لباس کار، نور مناسب محیط ، سیستم گرمایش و سرمایش مناسب در زمستان و تابستان و بسیاری از موارد دیگر ، الزامی میباشد.
به هرحال نیروی انسانی جزو سرمایه های اصلی یک سازمان محسوب می شود و جایگزینی نیروی انسانی متخصص اغلب بسیار پرهزینه و زمان بر است. به کارگیری روشهای ایمنی و بهداشت، نقش موثری در حفظ و نگهداشت این نیروها و افزایش بهره وری آنان خواهد داشت.
منبع:
به نکات زیر توجه کنید